Ads Top

Zonnepanelen voor overslagloods Van Duuren

In het voorjaar van 2018 zal Eneco op het dak van de overslagloods van Van Duuren ruim 750 zonnepanelen plaatsen. Deze panelen wekken jaarlijks zo’n 195.000 kWh zonnestroom. Daarmee functioneren de loods, de heftrucks en het kantoor van Van Duuren CO2-neutraal.

Inmiddels heeft Van Duuren ook diverse stekker-hybride en volledig elektrische personenauto’s rijden. Ook deze zullen met de zelf opgewekte diepgroene stroom worden opgeladen.

Jasper van Duuren had al langer de gedachte om het platte dak in te zetten voor stroomopwekking middels zonnepanelen. In de praktijk bleek dit echter lastiger te realiseren dan gedacht. “Wij zijn heel goed in het afleveren van zendingen door heel Europa maar wij hebben geen verstand van zonnepanelen en de benodigde subsidie aanvragen”, aldus Jasper van Duuren: “Ook was de wens om tegen maandelijkse kosten de installatie te exploiteren en de investering en het onderhoud door een derde partij te laten doen. De Zon Lease constructie van Eneco sloot naadloos op deze wensen aan.

Het ondertekenen van het contract tussen Van Duuren en leverancier Eneco betekent dat weer een belangrijke stap wordt gezet in de verduurzaming van de onderneming. Van Duuren zegt hierover: “Voor ons zijn deze zonnepanelen een onderdeel van het bedrijfsbrede streven om het milieu zo weinig mogelijk te belasten, net als bijvoorbeeld onze inspanningen om steeds schonere vrachtwagens in te zetten. Zo kijken we ook naar de mogelijkheid om de nieuwe Tesla truck in te zetten zodra deze beschikbaar komt.”


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.