Ads Top

Ook Den Haag kiest voor aardgasvrij

Een dezer dagen vond de Haagse Energietop plaats. Op deze energietop zetten zestien organisaties hun handtekening onder het voornemen om Den Haag te verduurzamen. Energieproducenten, netbeheerders, woningcorporaties, grote VVE’s, bewonersorganisaties en de gemeente Den Haag gaan samen aan de slag om in de toekomst minder afhankelijk te zijn van aardgas. Namens Stedin tekende Chief Transition Officer David Peters.

Een van de onderdelen van de plannen is dat de gemeente in 2040 niet meer afhankelijk wil zijn van aardgas voor de verwarming van gebouwen. Daarom wil Stedin nu gaan kijken waar het aardgas er definitief uit kan. Peters: “In de wijken Mariahoeve en Zuid-West bijvoorbeeld moeten we binnen vijf jaar de gasleidingen vervangen. Laten we dan nu met de gemeente en de overige partijen kijken hoe we kunnen kiezen voor een alternatief voor aardgas”.

Die gasvervangingsopgave is voor Stedin echter niet leidend. “Ook wanneer bewoners uit zichzelf het gasnet uit de wijk willen hebben, dan willen wij als Stedin hen hierbij helpen. Want wat mij opvalt is dat er in Den Haag veel bewonersinitiatieven zijn. En dat de gemeente bewonersparticipatie ook actief ondersteunt en er de ruimte voor biedt. Wij werken hier ook graag aan mee”.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.