Ads Top

Partijen melden zich voor aanbesteding laadpalen Gelderland

Door voldoende openbare laadpalen in gemeenten, kan het elektrisch vervoer verder groeien. Niet iedereen heeft namelijk een eigen oprit. Daarom ondersteunt de Provincie Gelderland gemeenten met de aanleg van openbare laadpalen. Op basis van een Europese aanbesteding heeft de provincie vier offertes ontvangen. Het gaat om de aanleg en het beheer van laadpalen in de openbare ruimte en een pilot met flexibel laden.

Elektrisch vervoer zorgt voor een extra belasting van het huidige elektriciteitsnetwerk. Op piekmomenten kan deze extra belasting problemen geven. Daarom vragen we de e-rijder om gebruik te maken van een variabel laadprofiel. Dit laadprofiel zorgt ervoor dat het laden in de avonduren, de toptijd, langzamer gaat. Op rustige momenten gaat het laden juist sneller. De e-rijder kan alsnog kiezen voor sneller laden als dat nodig is. Deze manier van slim laden is nog niet eerder op deze schaal uitgevoerd en draagt bij aan het versnellen van de energietransitie.

Naar verwachting maakt men mei 2018 de winnende partij bekend, waardoor de eerste palen in de zomer van 2018 kunnen worden geplaatst.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.