Ads Top

Tauw onderzoekt mogelijkheden ‘Brabantse Energiecorridor A58’

Welke locaties rond de A58 zijn kansrijk als het gaat om duurzame energiewinning en opslag van energie? Dit gaat Tauw onderzoeken in opdracht van de stichting MOED, Metropoolregio Eindhoven, Hart van Brabant, gemeente Breda, Rijkswaterstaat en Enexis Groep. Een uitdagend project dat onderdeel uitmaakt van de realisatie van de ‘Brabantse Energiecorridor A58’.

Omdat op de A58 tussen de knooppunten Sint-Annabosch en Galder en tussen Eindhoven en Tilburg steeds vaker files staan, worden deze delen van de A58 verbreed. Rijkswaterstaat ziet dit als een mooie kans om met dit project ook ruimte te geven aan het opwekken van duurzame energie. Zo ontstond het idee van de ‘Brabantse Energiecorridor’, een lint in het landschap waarlangs door wind, zon en warmte een deel van de enorme energieopgave van Brabant gerealiseerd wordt.

De uitdaging waar Tauw voor staat is om een haalbare en betaalbare uitwerking van de economische kansen in kaart te brengen, waarbij ook de benodigde samenwerking met stakeholders wordt geschetst en de kans op succes wordt aangegeven.

Uiteindelijk moet een regionaal ruimtelijk en economisch beeld ontstaan van de kansen voor duurzame energiewinning en opslag langs de A58. Daarbij wordt ook het ruimtelijk effect inzichtelijk gemaakt, zodat partijen bij het maken van ruimtelijke plannen rekening kunnen houden met eventuele toekomstige inpassingen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.