Ads Top

Vlaamse digitale meter wordt later dit jaar aan brede publiek voorgesteld

Eandis en Infrax, de twee Vlaamse netbeheerders, hebben het contract voor de productie van de toekomstige Vlaamse digitale energiemeters na een Europese aanbestedingsprocedure gegund aan een samenwerkingsverband tussen IBM België en Sagemcom. Beide bedrijven zullen samen instaan voor de ontwikkeling, productie en levering van de nieuwe meter die vanaf 2019 de klassieke, mechanische meters met ronddraaiende schijf zal vervangen.

Binnen de constructie staat Sagemcom in voor de ontwikkeling, productie en levering van de meters en het digitale metersysteem en beheert IBM België het systeem om de meters op afstand uit te kunnen lezen.

De digitale meter wordt, zoals de Vlaamse regering bepaald heeft, een maximaal standaardmodel dat de consument de vrije keuze laat om de meter via een datapoort al dan niet uit te breiden met extra, slimme toepassingen. De specifieke meter voor Vlaanderen wordt de komende maanden geproduceerd en later dit jaar door Eandis en Infrax aan het brede publiek voorgesteld. De eerste nieuwe meters worden voor het jaareinde geplaatst.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.