Ads Top

Alliander start verkoopproces Allego

Netwerkbedrijf Alliander gaat met geïnteresseerde partijen in gesprek over de verkoop van Allego. De in 2013 opgerichte dochteronderneming ontwikkelt laadoplossingen en laadinfrastructuur op maat voor gemeenten, bedrijven en vervoersmaatschappijen en is actief in steeds meer Europese landen. Elektrisch rijden neemt een enorme vlucht. Allego wordt met een nieuwe partner nog beter gepositioneerd om de volgende fase van snelle internationale groei in te gaan.

Met Allego was Alliander in 2013 een van de eerste partijen die oplossingen voor het opladen van elektrisch vervoer introduceerde. Alliander wilde leren wat de impact zou zijn van elektrisch laden op het elektriciteitsnet en oplossingen ontwikkelen om onnodige maatschappelijke investeringen in de elektriciteitsnetten te voorkomen. Allego heeft de afgelopen vijf jaar in Nederland en daarbuiten een aanzienlijke bijdrage geleverd aan de totstandkoming van laadinfrastructuur en daarin een belangrijke positie verworven.

Ingrid Thijssen, CEO Alliander: “De ontwikkelingen op de markt van elektrisch rijden zijn stormachtig. Over twaalf jaar moet iedere nieuwe auto in Nederland emissieloos zijn. Daar is een passende infrastructuur met onder andere honderdduizenden nieuwe laadpalen voor nodig. Deze ontwikkeling zien we ook in de andere landen waar Allego actief is. Met een andere eigenaar wordt Allego beter gepositioneerd voor deze volgende fase. Daarin is bovendien sprake van een risicoprofiel dat een bedrijf als Alliander minder past. Wij investeren in innovatie om het energiesysteem van de toekomst betrouwbaar, betaalbaar en toegankelijk te houden maar nemen afstand van activiteiten die niet langer bij ons passen.”

Als het gaat om elektrisch vervoer, ligt er voor Alliander de komende jaren een grote opgave om die honderdduizenden laadpalen tijdig aan te sluiten op het Nederlandse elektriciteitsnet. Daarbij blijft Alliander werken aan slimme toepassingen om de maatschappelijke kosten daarvan zo laag mogelijk te laten zijn. Zo lopen er diverse pilots om slim laden mogelijk te maken, zodat dure netinvesteringen worden voorkomen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.