Ads Top

Oproep aan Tweede Kamer: onderzoek keuzevrijheid warmtenet

De Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis vragen de Tweede Kamer om met spoed te onderzoeken of huishoudens die zijn aangesloten op warmtenetten baat zouden hebben bij meerdere aanbieders.

In de Warmtewet is vastgelegd dat huishoudens die zijn aangesloten op een collectief warmtenet, zoals bijvoorbeeld stadsverwarming, niet meer hoeven te betalen voor de levering van warmte dan huizen met een cv-ketel. Maar veel gebruikers van warmtenetten klagen dat zij wel degelijk meer betalen en niet kunnen overstappen naar een andere, goedkopere leverancier.

De Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis pleiten voor een eenvoudig uit te voeren praktijkvergelijking. Die kan uitsluitsel geven of consumenten met stadswarmte of blokverwarming inderdaad honderden euro's meer betalen dan vergelijkbare huishoudens aangesloten op gas.

De Consumentenbond en VEH verwachten dat het toelaten van meerdere aanbieders op de warmtenetten ervoor zorgt dat de prijzen zullen dalen. De belangenbehartigers willen een toezegging van de minister dat dit snel onderzocht wordt. De Tweede Kamer behandelt de herziene Warmtewet op 14 februari.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.