Ads Top

VvE Zonnecoach helpt Vereniging van Eigenaren met verduurzamen

Enpuls, onderdeel van Enexis Groep, en belangenorganisatie VvE Belang starten met de VvE Zonnecoach. De VvE Zonnecoach helpt om samen met VvE’s en appartementeigenenaren zonnepanelen op het VvE-dak te krijgen. Hierbij treedt de onafhankelijke zonnecoach op als begeleider gedurende het gehele traject, dus van intake tot eindcontrole. Daarmee onderscheidt de VvE Zonnecoach zich ten opzichte van andere initiatieven. De zonnecoach is gratis voor VvE’s binnen het verzorgingsgebied van Enexis Groep.

Binnen het verzorgingsgebied van Enexis Groep zijn ruim 21.000 VvE’s actief. Terwijl op particuliere daken steeds meer zonnepanelen verschijnen, blijft het aantal zonnepanelen op daken van VvE’s achter. Uit onderzoek van Enpuls blijkt dat VvE’s een aantal veelvoorkomende barrières tegenkomen in het proces van besluitvorming, zoals de verschillende belangen van de VvE-leden, te weinig technische of juridische kennis of foutieve informatie verzamelen. Het gevolg is dat de meeste projecten al in een vroeg stadium vastlopen.

Doordat de VvE Zonnecoach actief optreedt tijdens alle fasen van het proces, kunnen deze barrières weggenomen worden. De Zonnecoach doet onderzoek naar de mogelijkheden, stelt een adviesrapport op, adviseert vervolgens het bestuur van een VvE over de besluitvorming, organiseert informatieavonden voor bewoners, geeft juridisch, technisch en economisch advies en tekent panelen in. Daarnaast is hij aanwezig op de ALV waar besluitvorming plaatsvindt, begeleidt hij het offertetraject van meerdere leveranciers en helpt hij bij het beoordelen van deze offertes. Na plaatsing van de panelen, beoordeelt de zonnecoach of deze plaatsing conform offerte heeft plaatsgevonden.

Meer informatie en inschrijven om gebruik te maken van de onafhankelijke VvE Zonnecoach kan via http://www.vvezonnecoach.nl

1 opmerking:

  1. Ik vind deze samenwerking erg goed. tegenwoordig zijn de zonnepanelen niet meer weg te denken. En daarom vind ik het goed dat steeds meer vve organisaties gaan samenwerken met zonnecoaches

    BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.