Ads Top

Regio Drechtsteden gaat voor nieuwe energie

Vrijdag 23 februari ondertekende directeur Tom Emons namens Stedin de Samenwerkingovereenkomst Drechtsteden Energieneutraal 2015. Alle bijna dertig betrokken partijen, zoals gemeentes, provincie, corporaties en bedrijven zetten hiermee gezamenlijk hun schouders onder de energietransitie in deze regio: De Drechtsteden gaan voor nieuwe energie!

De missie om alle gebouwen en woningen aardgasvrij te maken, is een van de belangrijkste doelstellingen van de deelnemers. De eerste stappen worden genomen met de uitrol van het warmtenet Drechtsteden. Nieuwbouw in de regio zal doorgaans niet meer op aardgas worden aangesloten, maar worden vervangen door alternatieven als warmtenet, geothermie of warmtepompen.

Naast de overgang naar aardgasvrij, richt de energietransitie zich op duurzaam opwekken van energie en op het fors terugdringen van het energiegebruik. Ook hiervoor zijn in de regio Drechtsteden al diverse initiatieven genomen. Bijvoorbeeld het regionaal energieloket met groepsaankopen voor zonnepanelen en isolatie, Zon op Andermans Dak van Drechtse Stromen, de brancheaanpak energiebesparing voor bedrijven van de Omgevingsdienst en energiebesparing bij scholen.

De Energiestrategie Drechtsteden is een gezamenlijke aanpak van ruim dertig organisaties uit de regio. Samen zetten zij zich in voor de overgang naar nieuwe, schone energie. Met als doel: Drechtsteden in 2050 energieneutraal. De energietransitie levert de regio Drechtsteden veel op: een schonere lucht, minder files, meer werkgelegenheid en betere woningen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.