Ads Top

Elektrisch tanken onder de loep: laadpunten in Amsterdam en Den Haag het meest gebruikt

Laadpunten in Amsterdam en Den Haag worden het meest gebruikt, blijkt uit een onderzoek van Nuon naar het gebruik van de laadpunten in steden waar meer dan 200 laadpunten voor elektrische auto's staan. Uit het onderzoek valt op te maken dat een laadpunt in Amsterdam gemiddeld 11 uur per dag bezet is. Daartegenover staat dat een laadpunt in Groningen slechts 5 uur per dag bezet is, oftewel 19 uur per etmaal beschikbaar is voor het laden van een elektrische auto.

Nuon verzamelde voor dit onderzoek informatie over alle publiek toegankelijke laadpunten in Nederland, en zette de steden met meer dan 200 laadpunten op een rij. Opvallende verschillen in dit lijstje zijn onder andere dat Rotterdam beduidend lager scoort dan de grote steden Amsterdam en Den Haag, en dat Randstedelijke gemeenten in het algemeen hoger op de ranglijst staan dan gemeenten buiten de Randstad.

Opmerkelijk in het onderzoek is dat de steden Haarlem, Enschede en Zwolle – waar wel laadpunten beschikbaar zijn - ontbreken in de top 20 van Nederland. Deze gemeenten behoren wat betreft het inwoneraantal wel tot de top 20 van Nederland, maar qua aantal laadpunten niet. Dit duidt mogelijk op een tekort aan elektrische laadpunten in deze steden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.