Ads Top

Officiële start aanleg zonneparken Noordwolde en Wolvega

Dinsdag 20 februari ondertekenden wethouder Frans Kloosterman van de gemeente Weststellingwerf en Stefan Pieters van Zonnepark Noordwolde B.V. en Zonnepark Wolvega B.V. symbolisch de huurovereenkomst van de grond voor de zonneparken in Wolvega en Noordwolde. Ze zetten hun handtekening op een zonnepaneel. Deze handeling was de officiële start van de aanleg van beide zonneparken.

In Noordwolde zijn de voorbereidende werkzaamheden al in volle gang en begint maart de daadwerkelijke aanleg van stellages met in totaal 14.240 zonnepanelen. Binnen enkele maanden gaat ook de aanleg van Zonnepark Wolvega van start op het industrieterrein Uitbreiding Schipsloot. Hier komen in totaal 13.552 zonnepalen. De zonneparken zorgen samen voor het opwekken van zo'n 7.700 Megawattuur (MWh) die daarmee ongeveer 2.100 huishoudens kunnen voorzien van groene energie.

Inwoners van Weststellingwerf kunnen via de BV’s (Zonnepark Wolvega/Noordwolde) participeren in de zonneparken. Vanaf 250 euro kan men investeren in lokale energie, dat overeenkomt met één zonnepaneel. Het werkt op dezelfde wijze als wanneer iemand zelf zonnepanelen thuis heeft. De opgewekte stroom wordt teruggeleverd aan de energieleverancier. Het rendement is 6 procent per jaar op de investering.Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.