Ads Top

'Gemiddeld huishouden bespaart 270 euro met energiecontract voor inkoopprijs'

Consumenten zijn voordeliger uit met een energiecontract voor inkoopprijs dan met een traditioneel vast-leveringscontract. Dit blijkt uit een marktanalyse van strategisch adviesbureau Roland Berger in opdracht van onder meer easyEnergy.

Hierbij werd gekeken of er een structureel verschil is tussen een standaard vast-leveringscontract en een contract met flexibele prijzen. De belangrijkste conclusie is dat een gemiddeld huishouden jaarlijks zo’n 270 euro op energiekosten kan besparen en een huishouden met een hoog energieverbruik kan jaarlijks zelfs tot 750 euro besparen.

Sinds enige tijd kan de consument kiezen voor nieuw soort contract: ‘energie voor inkoopprijs’. Deze prijs varieert voor elektriciteit per uur en voor gas per dag. Voorwaarde voor een dergelijk contract is het hebben van een slimme meter. Eén van deze nieuwe aanbieders is easyEnergy.

“Onze verwachting is dat de markt voor flexibele energierekeningen zich in Nederland de komende jaren gaat ontwikkelen. Dit is onder meer ingegeven door de snelle opmars van slimme meters en nieuwe mogelijkheden om zelf stroom op te wekken op daken. Traditionele energieleveranciers zullen eerder vasthouden aan vaste tarieven omdat hun kosten hoger zijn en zij derhalve de marge waarschijnlijk minder gemakkelijk kunnen doorgeven aan de klant. Daar hebben nieuwe spelers als easyEnergy niet mee te maken”, aldus David Frans, partner bij Roland Berger.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.