Ads Top

Zorginstelling NOVO Groningen gaat energie besparen

Bewoners en personeel van een van de dagbehandelingslocaties van zorginstelling NOVO in Groningen gaan energie besparen. Dat doen ze zowel in het zorggebouw als thuis. Adviesbureau EnerGQcare uit Groningen heeft hiervoor een project ontwikkeld. De provincie Groningen draagt 25.000 euro bij aan de uitvoering.

De provincie stimuleert energiebesparing in zorggebouwen. Dit is een onderdeel van de uitvoering van het Gebouwenplan 2013-2014. Het project van EnerGQcare speelt in op: gedrag van medewerkers en bewoners rond energiebesparing, zowel in het zorggebouw als thuis; het momenteel veel beter kunnen meten van het energiegebruik per apparaat dat energie verbruikt en ontwikkelingen op het gebied van sensortechnologie.

Het project wordt uitgevoerd in een van de gebouwen van NOVO met dagbehandeling voor kinderen met een ernstig handicap in Groningen. Er wordt eerst gemeten, dan gaat men analyseren en vervolgens gaan medewerkers en bewoners met hulp in de zorginstelling en thuis gas, elektriciteit en water besparen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.