Ads Top

Nederlands techbedrijf Eternal Sun haalt groeifinanciering op

Het jonge Nederlandse techbedrijf Eternal Sun, dat gespecialiseerd is in het bouwen van zonnesimulatoren, heeft groeikapitaal opgehaald bij de Belgische investeringsmaatschappij Vermec N.V. Met de zogenoemde Series A investeringsronde is 2 miljoen euro gemoeid om Eternal Sun te ondersteunen bij de internationale groei, zo maakte het bedrijf uit Delft bekend.

De investering zal gebruikt worden om de sales- en serviceactiviteiten uit te breiden, want sinds de oprichting in 2011 gaat het hard met Eternal Sun. "Omdat de zonne-energiemarkt wereldwijd een sterke groei doormaakt en de nadruk steeds meer ligt op de kwaliteit en betrouwbaarheid van zonnepanelen, is er een groeiende vraag naar onze oplossingen", zegt Chokri Mousaoui, medeoprichter en CEO van Eternal Sun.

Het bedrijf is gespecialiseerd in het bouwen van simulatiesystemen die zonlicht tot 98 procent nauwkeurig nabootsen. De systemen worden wereldwijd gebruikt om de levensduur en prestaties van zonnepanelen te testen, maar ook om de houdbaarheid van materialen zoals verf, airbags en plastics te bepalen.

"De zon beïnvloedt de levensduur van bijna alle materialen", zegt Mousaoui. "Steeds meer klanten zoals gerenommeerde onderzoeksinstellingen, zonnepaneelfabrikanten en certificeringsinstituten zijn daarom geïnteresseerd in onze techniek." Zo heeft Eternal Sun recent het Turkse nationale certificeringsinstituut in Ankara voorzien van een compleet solar-certificeringslaboratorium.

"Wat Eternal Sun bijzonder maakt, is dat het opereert op het snijvlak van de zonne-energie industrie en het segment van kwaliteitscontrole. Beide zaken worden wereldwijd steeds belangrijker", zegt Michel Verhaeren, CEO van Vermec. "Wij kijken er naar uit om samen te werken met het getalenteerde team van Eternal Sun en deel te mogen uitmaken van de volgende groeifase van dit veelbelovende bedrijf."

Mousaoui voegt daar aan toe: "Wij zijn erg blij met Vermec als investeringspartner. De oprichters zijn succesvolle en ervaren ondernemers met kennis over het opschalen van snelgroeiende bedrijven. Ze investeren hun eigen geld nu in andere ondernemers."


Over Eternal Sun B.V.
Eternal Sun is een Delfts technologiebedrijf, opgericht als spin-off van de Technische Universiteit Delft en gevestigd in YES!Delft. Het bedrijf ontwikkelt testsystemen met gepatenteerde zonnesimulatietechnologie welke bedoeld zijn voor het testen van producten in de solar en materialen industrie wereldwijd. Eind 2013 heeft het bedrijf de Global Ideas Award gewonnen op het Cleantech Open Global Forum in Silicon Valley.
www.eternalsun.com

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.