Ads Top

Prijs voor warmte daalt met 20 euro

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft de maximumtarieven uit de Warmtewet voor het jaar 2015 vastgesteld. Het belangrijkste tarief is de maximumprijs voor het leveren van warmte. Die daalt voor een gemiddeld huishouden komend jaar met 20 euro.

De Warmtewet geldt alleen voor de ongeveer half miljoen consumenten en een deel van de midden- en kleinbedrijven die via blok- of stadsverwarming warmte ontvangen. Henk Don, bestuurslid ACM: 'ACM stelt de warmtetarieven vast omdat consumenten en bedrijven niet kunnen overstappen naar een andere warmteleverancier of op gas. Zij moeten beschermd worden tegen onredelijk hoge prijzen.'

Verbruikers op het warmtenet betalen niet meer dan wanneer ze gas hadden gehad. Dit heet het Niet-Meer-Dan-Anders-principe. Doordat de leveringsprijs van gas is gedaald, daalt ook de maximumprijs voor warmte.

Maximumprijs


Voor 2015 heeft ACM drie tarieven vastgesteld (alle bedragen zijn incl. BTW):
1. De maximumprijs voor de levering van warmte. Dit tarief bestaat uit een vast bedrag van 281,78  euro met daarbovenop 22,64 euro per verbruikte gigajoule.
2. Het meettarief. Dit tarief is voor 2015 vastgesteld op 24,78 euro.
3. De eenmalige aansluitbijdrage. Voor 2015 is dit tarief vastgesteld op 928,01 euro voor alle nieuwe aansluitingen tot 25 meter op een bestaand warmtenet. Bij een aansluiting boven de 25 meter komt er bovenop dit tarief nog 32,51 euro per meter bij.


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.