Ads Top

LG Solar: Energietrends 2015

De energievoorziening was een veelbesproken onderwerp in 2014 en deze trend zet zich ook komend jaar voort. Vooral hernieuwbare energie krijgt wereldwijd steeds meer prioriteit. Onlangs heeft Nederland de mijlpaal van een vermogen van 1 gigawattpiek (GWp) aan zonne-energie bereikt. Ook krijgt zonne-energie steeds meer toepassingen, waaronder ’s werelds eerste vliegtuig dat geheel aangedreven wordt met zonnepanelen. De algehele vraag naar zonnepanelen neemt bovendien toe. Om hierop in te spelen, breidt LG Electronics de productiecapaciteit van de MonoX NeON-modules uit. LG Solar, de solar-divisie van LG Electronics, heeft deze en andere ontwikkelingen en trends op het gebied van energie op een rij gezet:

1. Investeringen in zonne-energie blijven toenemen
De laatste jaren is de belangstelling in zonnepanelen enorm toegenomen. Veel Nederlandse huishoudens investeren in zonnepanelen en deze trend lijkt zich voort te zetten in 2015. Onlangs heeft Nederland zelfs een mijlpaal van 1 gigawattpiek aan zonne-energie behaald. Dit staat ongeveer gelijk aan 4 miljoen zonnepanelen op Nederlandse daken.

2. De opkomst van de ‘smart city’
Zonne-energie krijgt steeds meer toepassingen. Het eerste vliegtuig dat geheel aangedreven wordt met zonne-energie vertrekt in maart 2015 zal een reis om de aarde gaan maken. Ook in steden wordt er volop geëxperimenteerd met slimme technologieën om efficiënter en milieuvriendelijker met energie om te gaan. Hierbij kan gedacht worden aan energiezuinige huishoudelijke apparaten, het gebruik van duurzame materialen in de bouw en het slimmer balanceren van het elektriciteitsnetwerk om beter in te kunnen spelen op vraag en aanbod. De verwachting is dat er in de toekomst ook meer mogelijk zal zijn wat betreft energieopslagtechnieken. 

3. Wereldwijde netpariteit komt dichtbij
Wereldwijde netpariteit, als zonne-energie even duur of goedkoper is dan de prijs die consumenten kwijt zijn aan stroom van het net, is al bijna werkelijkheid. Uit een onderzoeksrapport van Citi blijkt dat netpariteit in veel landen in Europa is bereikt of binnenkort zal worden bereikt. De verwachting is dat de komende jaren verdere slagen gemaakt worden, zodat zonne-energie op wereldwijde schaal even duur of zelfs goedkoper zal zijn dan steenkool en gas.

4. Minder afhankelijkheid van fossiele brandstoffen
De schommelingen in de energieprijzen hebben ervoor gezorgd dat mensen  meer controle willen krijgen over hun energiekosten. Er is een duidelijk besef van maatschappelijke verantwoordelijkheid, maar er is ook een algehele behoefte ontstaan om minder afhankelijk te zijn van externe energieleveranciers. Naast een toenemende interesse in energiebesparende en -zuinige producten, heeft dit ook een positief effect op de vraag naar zonne-energie.

5. Huiseigenaren kiezen steeds vaker voor kwaliteit
Steeds meer huiseigenaren overwegen zonnepanelen aan te schaffen. Uit een recent onderzoek van Kien, in opdracht van het HIER Klimaatstraatfeest, blijkt dat twee derde van de Nederlandse woning-eigenaren plannen heeft om zonnepanelen aan te schaffen. Het aanbod van zonnepanelen neemt eveneens toe en daarmee ook de verschillen in kwaliteit. Woning-eigenaren willen zich echter geen zorgen maken over de lange termijn prestaties en mogelijke reparaties, waardoor er steeds meer vraag is naar zonnepanelen van hoge kwaliteit.

”We zien dat steeds meer mensen interesse hebben om te investeren in zonnepanelen”, zegt Achmed Mohamed, Sales Manager Solar Group bij LG Electronics. “De in 2013 geïntroduceerde high-performance MonoX NeON-module is door het gemiddelde piekvermogen van 305 Wp ontzettend goed ontvangen door zowel fabrikanten als experts uit deze sector. LG Electronics heeft daarom besloten om de productiecapaciteit van deze modules in haar productielocatie in Gumi, Zuid-Korea, uit te breiden. We zijn van plan om in 2015 maar liefst twee nieuwe productielijnen te openen, waardoor we in staat zullen zijn om in de toenemende vraag te kunnen voorzien.“

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.