Ads Top

Handtekening onder Energieloket Drenthe

Gisteren hebben de 12 energiewethouders van de Drentse gemeenten, gedeputeerde Henk van de Boer, Jacob Hulshof van brancheorganisatie UNETO-VNI, de heer Feenstra van Bouwend Nederland Noord en Reinder Hoekstra van de Natuur- en Milieufederatie Drenthe een handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst.

De partijen willen de Drentse particuliere woningbezitter stimuleren om verstandig te investeren in de de verduurzaming van hun woning. Soms met enkelvoudige maatregelen, zoals isolatie van de schil van de woning en/of een nieuwe verwarmingsketel, maar in toenemende mate ook vergaande energiebesparingsconcepten, zoals de zogeheten Nul-op-de-Meter renovaties. Ook willen ze de markt bewuster maken van kansen op de energiebesparingsmarkt, die een hoop werkgelegenheid kunnen opleveren.

In 2015 gaan twee campagnes van start: ‘Zon zoekt Drent’ en ‘Drent zit er warmpjes bij’. Gedeputeerde Henk van de Boer gaf aan daarbij graag samen met de gemeenten een vervolg te geven aan de succesvolle “zonnelening” waarbij huiseigenaren tegen aantrekkelijke voorwaarden geld kunnen lenen om hun dak te voorzien van zonnepanelen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.