Ads Top

Gemeente Leiden rijdt voor een groot deel elektrisch

Op donderdag 17 december overhandigde wethouder Duurzaamheid, Frank de Wit van de Gemeente Leiden, de sleutels van het nieuwe elektrische scooter- en wagenpark van de gemeente Leiden en DZB aan de gebruikers. In totaal vervangen 22 elektrische scooters en 7 elektrische bestelbusjes de oude op diesel of benzine rijdende exemplaren. Oplaadpalen en zonnepanelen zorgen er verder voor dat deze nieuwe vervoermiddelen energieneutraal gaan rijden.

Wethouder De Wit: “Leiden draagt nu via de medewerkers zichtbaar uit hoe belangrijk het is een goede luchtkwaliteit en een schone leefomgeving te hebben. Alle chauffeurs en berijders zijn het gezicht van de gemeente naar de stad toe. Door zich op deze duurzame manier te verplaatsen geven zij het goede voorbeeld.”

Dierverzorger De Geus van Kinderboerderij Merenwijk kreeg als eerste ‘zijn’ sleutel. Hij en zijn collega’s rijden voortaan op de duurzame scooter naar de dierenweitjes in de stad.

Omdat verkeer de belangrijkste bron van luchtverontreiniging is, stimuleert Leiden elektrisch vervoer en fietsgebruik om minder uitstoot van stikstofdioxide en fijnstof te bereiken. Het gemeentelijk wagenpark en dat van DZB Leiden is daarom grondig onder de loep genomen. Waar het kon, zijn bestelwagens en scooters die nog op fossiele brandstoffen reden, vervangen voor duurzamere alternatieven. Medewerkers van Stedelijk Beheer, Handhaving, Kinderboerderij Merenwijk en DZB pakken vanaf nu dus steeds meer elektrische voertuigen, óf de fiets.  

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.