Ads Top

'Hockeyen bij kaarslicht en steenkoud douchen om energie te sparen'

Vijftig sportverenigingen zijn genomineerd voor de tweede ronde van de Nuon Club Competitie. Vanuit het hele land kwamen inzendingen binnen, de meeste uit Noord-Holland, Gelderland en Zuid-Holland, met samen meer dan de helft van alle genomineerde clubs. Nuon ontving talloze creatieve ideeën, zoals het veld verlichten door te fietsen, sporten bij kaarslicht en natuurlijk het onvermijdelijke koud en kort douchen.

Via de Club Competitie helpt Nuon sportverenigingen met het verlagen van de energierekening. Van de vijftig genomineerde clubs kunnen er negen een bedrag tot 10.000 euro winnen om te investeren in energiebesparing en duurzame energie. Vanaf nu kan iedereen stemmen op de club die de prijs verdient. Dit kan tot 10 december op http://clubcompetitie.nuon.nl/stemmen. De negen winnaars worden half december bekend gemaakt.

De vijftig genomineerden zijn geselecteerd door de jury van de Nuon Club Competitie: voormalig hockey-international Kim Lammers, sportjournalist Toine van Peperstraten, de algemeen directeur van Nuon Peter Smink en twee energieadviseurs. De jury selecteerde de genomineerden op basis van creativiteit, energie die erin gestoken is en inhoud van de inzending. "Er zijn echt creatieve en hele goede ideeën ingestuurd", zegt Toine van Peperstraten. "Filmpjes waarbij mensen sporten met de lichten uit en met glow in the dark sticks en sporten bij kaarslicht. We ontvingen ook heel serieuze ideeën zoals LED-verlichting op de sportvelden en zonnepanelen op het clubhuis. Het is super om te zien dat sommige verenigingen echt alles uit de kast trekken om te winnen!"

Vijftien genomineerde clubs zijn gevestigd in Noord-Holland, 8 in Gelderland en 6 in Zuid-Holland. De provincie Utrecht noteert 5 genomineerden, Limburg, Noord-Brabant en Drenthe tellen er elk 4 terwijl Friesland, Flevoland, Groningen en Overijssel elk 1 genomineerde club heeft. Uit Zeeland drong geen enkele sportvereniging door tot de tweede ronde. Uit de inzendingen blijkt dat de gemiddelde energierekening circa 15.000 euro bedraagt. De inzendingen en de landkaart met genomineerde clubs staat op http://clubcompetitie.nuon.nl. Tot 10 december kan iedereen hier stemmen op de favoriete club.

De Nuon Club Competitie ging van start op 23 oktober 2014. Sindsdien hebben meer dan 100 clubs zich aangemeld. Onderzoek dat Nuon liet uitvoeren in het kader van de Club Competitie toont aan dat clubs gemiddeld 10-15% kunnen besparen op de energierekening via eenvoudige maatregelen. Die besparingen zijn wenselijk omdat de financiën van veel sportclubs onder druk staan. Bijna 40% van de sporters en vrijwilligers van sportverenigingen merkt dit doordat de club bijvoorbeeld minder trainingen kan laten plaatsvinden of dat de kantineprijzen en contributies omhoog gaan. Energiebesparing en duurzame energie kunnen clubs helpen om meer financiële ruimte te creëren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.