Ads Top

Alkmaar succesvol bij SDE subsidie: duizenden extra zonnepanelen in 2015

Gemeente Alkmaar heeft bij het Rijk een grote subsidieaanvraag ingediend voor het plaatsen van zonnepanelen. De SDE subsidie is een regeling waarbij de overheid een subsidie verleent voor elke geproduceerde kWh. De subsidie is aangevraagd voor acht projecten waarin vooral gemeentelijk vastgoed is opgenomen. In totaal gaat het om een aanvraag voor ruim 3500 zonnepanelen, waarvan er inmiddels al 2500 zijn goedgekeurd. 

De aanvraag bevat acht projecten met voornamelijk gemeentelijk vastgoed. Het gaat om het Stadskantoor, Theater de Vest, parkeergarage Karperton, De Meent en Stadswerk072. Daarnaast zijn er twee scholen die in het project zitten: het Clusius College en De Pauw (De Rijp). Het laatste in het oog springende project is het AFAS stadion.

De subsidie is in totaal goed voor de realisatie van zo'n 3500 zonnepanelen. Inmiddels is het grootste deel van de aanvragen (voor 2500 zonnepanelen) toegekend door het Rijk. Begin 2015 wordt voor plaatsing van de panelen een investeringsbesluit voorbereid. De planning is dat de zonnepanelen in het voorjaar van 2015 worden aangelegd.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.