Ads Top

Een energieneutraal Delft

Tijdens de Van Leeuwenhoeklezing “Het energieke individu – Hoe word ik zelf energieneutraal?” op 14 december vertelt hoogleraar Andy van den Dobbelsteen alles over een energieneutraal leven.

In 2050 moet Delft alleen nog energie gebruiken van zon, wind, biomassa en aardwarmte voor alle gebouwen, het verkeer en vervoer. Maar wat houdt dat in, en vooral: hoe komen we er? Wat kunnen we zelf doen? Prof. Andy van den Dobbelsteen is hoogleraar Climate Design & Sustainability bij de Faculteit Bouwkunde van de TU Delft en neemt u mee door al deze vragen.

Aan de hand van zijn eigen worsteling met deze vraag laat Andy van den Dobbelsteen zien waar u allemaal rekening mee kunt houden voor een energieneutraal huishouden. Daarbij gaat hij niet alleen in op energiegebruik van het huis en de daarin gebruikte apparaten, maar ook op persoonlijk vervoer, eetgedrag en het gebruik van kleding en spullen.

Andy van den Dobbelsteen vertelt ook over Prêt-à-Loger, het energie neutrale rijtjeshuis, waarmee zijn studenten en hijzelf afgelopen zomer veel prijzen wonnen op de Solar Decathlon, de Olympische Spelen van het duurzaam bouwen.

De lezing van Andy van den Dobbelsteen is op zondag 14 december van 11.00 tot 12.00 uur in het Science Centre TU Delft aan de Mijnbouwstraat 120. De toegang is gratis. Na afloop kunt u het Science Centre gratis bezoeken.


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.