Ads Top

Lancering nieuwe 6% obligatielening van Windpark Rembrandt

Windpark Rembrandt biedt particuliere beleggers de mogelijkheid aan om zelf, rechtstreeks te investeren in obligaties met een jaarlijkse rente van 6% en een looptijd van 5 jaar. De uit te geven obligatielening bedraagt maximaal Euro1,1 miljoen en is daarmee één van de grootste crowdfunding campagnes ooit in Nederland.

Windpark Rembrandt is een nieuw Nederlands windpark dat de komende 20 jaar voldoende duurzame elektriciteit zal produceren om jaarlijks in de behoefte van meer dan 7.000 huishoudens te kunnen voorzien.

De turbines van het windpark zijn verspreid over locaties in gemeentes Coevorden, Westland en Vlissingen. Het bundelen van turbines op verschillende locaties in één entiteit maakte het mogelijk om, gebruik makend van de schaalgrootte, aantrekkelijke voorwaarden te bedingen voor de bouw en financiering van het park.

Het 10,6 MW park is reeds in aanbouw, drie van de vijf turbines zijn reeds operationeel, en de laatste turbine zal naar verwachting in de herfst van 2015 worden aangesloten op het elektriciteitsnet.

Met de bouw van het windpark is Euro16,8 miljoen gemoeid en hij wordt uitgevoerd door Vestas en Enercon, twee van 's werelds grootste wind turbineleveranciers, die zorgdragen voor de "turn key" oplevering van het park en ook langjarige garanties afgeven op de werking van de turbines (beschikbaarheid van 97% voor 15 jaar).

Bij de realisatie van het windpark zijn daarnaast nog een aantal zeer ervaren partijen betrokken, waaronder Rabobank die in belangrijke mate de financiering van het project op zich neemt, Scholt Energy Control die zich committeert om voor 10 jaar alle geproduceerde elektriciteit van het windpark af te nemen en Yard Energy de ontwikkelaar en operationeel beheerder van het park.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.