Ads Top

Enschede en Provinciale Staten laten zich informeren over gasolieopslag zoutcavernes

Op woensdag 17 december organiseren de gemeenteraad Enschede en Provinciale Staten een expertmeeting waarin zij zich door verschillende deskundigen laten informeren over de voorgenomen gasolieopslag in zoutcavernes in het gebied De Marssteden in Enschede.

AkzoNobel heeft vanuit de Rijksoverheid toestemming in dit gebied gasolie op te gaan slaan in bestaande zoutcavernes. Naar aanleiding van de olielekkage in het Duitse Amtsvenn, willen de raads- en statenleden nu meer informatie vergaren over de voorgenomen gasolieopslag. Tijdens de meeting zullen de deskundigen hun vragen beantwoorden. Iedereen die belangstelling heeft, is van harte welkom om ook vragen te komen stellen.

De expertmeeting vindt plaats in het stadhuis in Enschede (Langestraat 24) en begint om 15.00 uur (inloop vanaf 14.30 uur). Er zijn onafhankelijke deskundigen aanwezig van TNO, de MER commissie, RijksUniversiteit Groningen, Staatstoezicht op de Mijnen en de Vrije Universiteit Amsterdam. Zij hebben elk verschillende expertises. In een drietal rondes zullen zij vragen beantwoorden met betrekking tot verschillende onderwerpen:

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.