Ads Top

CEO Esssent richt zich op RWE Innovatie

Erwin van Laethem (50), CEO van het energiebedrijf Essent, gaat zich in 2015 richten op het versnellen en implementeren van innovatie bij het Duitse moederbedrijf RWE, waarvoor hij reeds verantwoordelijk was naast zijn rol als CEO. Vanwege de internationale aansturing vanuit RWE vervalt de positie van CEO bij Essent en treedt Van Laethem op 1 januari 2015 terug als CEO.

Van Laethem was ruim vijf jaar lid van de Raad van Bestuur van Essent, waarvan drie jaar als CEO. Essent gaat verder met een tweehoofdige directie, die via RWE Retail rapporteert aan de Board van RWE in Duitsland. Van Laethem: "Ik zie dit als een logische volgende stap in de functionele organisatie en internationale aansturing door RWE, nadat eerder RWE Generations (productie) en RWE Retail (verkoop) tot aparte organisaties zijn omgevormd. Ik ben er trots op dat ik Essent dankzij de inzet van onze medewerkers achterlaat als een slagvaardig, efficiënt en innovatief bedrijf op de Nederlandse energiemarkt."

Op verzoek van RWE blijft Van Laethem het komende half jaar de innovatie-activiteiten van het concern leiden. Van Laethem: "In 2014 hebben we een aantal belangrijke innovatiestappen gezet. We ontwikkelen nieuwe commerciële business modellen samen met internationale partners, en we zetten vestigingen op in o.a. Berlijn, San Francisco & Tel Aviv om dicht bij innovators en investeerders aanwezig te zijn. Ik kijk ernaar uit om deze in 2015 met volle aandacht en tijd uit te bouwen en te verankeren in de RWE-organisatie."

"... Innovatie is van vitaal belang voor RWE, en het afgelopen jaar is er veel bereikt. Door zijn ervaring met bedrijfsbrede commerciële verandertrajecten is Erwin van Laethem voor ons de aangewezen persoon om Innovatie bij RWE naar het volgende niveau te brengen. Ik ben verheugd dat hij daar de komende tijd zijn volle energie zal aan geven..." aldus Peter Terium, CEO RWE.

"Erwin van Laethem heeft als CEO Essent weten te transformeren tot een bedrijf waar de klant centraal staat, en waar innovatie nu in alle geledingen van de organisatie in het DNA zit. Dat heeft geleid tot een groeiend aantal klanten drie jaar op rij en externe erkenning met een aantal prestigieuze prijzen. Daarnaast was Erwin als leider in de energietransitie nauw betrokken bij de totstandkoming en de aanzet van de uitvoering van het Nationaal Energieakkoord. Essent is hem zeer erkentelijk voor zijn leiderschap", aldus Rein Willems, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Essent.
Erwin Van Laethem werd in 2009 als Chief Commercial Officer lid van de Raad van Bestuur van Essent, en werd 1 januari 2012 benoemd tot CEO van Essent. Daarnaast is hij sinds begin 2014 verantwoordelijk voor innovatie binnen RWE. Hij is overtuigd van de noodzaak voor de energiesector om zichzelf opnieuw uit te vinden in samenwerking met innovatiepartners. Zo werd Essent onder zijn leiding de exclusieve energiepartner van Google-dochter Nest Labs, dat onlangs de slimme Nest-thermostaat in Nederland introduceerde.

Voordat Van Laethem in 2006 bij Essent kwam als CEO Belgie, maakte hij internationale carrière bij Shell als onder andere Vice President Europe Supply Chain en Directeur Shell Nederland Verkoop. Hij heeft de Belgische nationaliteit en is elektrotechnisch ingenieur en MBA (Vrije Universiteit van Brussel).

Omdat de positie van CEO Essent komt te vervallen, wordt er geen opvolger in de positie benoemd. Roger Miesen, verantwoordelijk voor Hard Coal & Gas en boardlid bij RWE Generation wordt de RWE Country Representative voor Nederland. Hij coördineert alle activiteiten van RWE in Nederland richting stakeholders

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.