Ads Top

Eerste energiezuinige piepschuimwoning in Lent

In Lent is met een bijzonder bouwsysteem in drie weken een energiezuinige woning gerealiseerd. Samen met de opdrachtgever werd het casco van de woning neergezet. Het duurzame bouwsysteem is ontwikkeld door Bouwzelfeenhuis en speciaal bedoeld voor particuliere opdrachtgevers die veel werkzaamheden zelf willen uitvoeren en daarmee kosten kunnen besparen. 

Het systeem bestaat uit EPS elementen met een geïntegreerde houtskelet draagconstructie. De onderdelen van de woning worden vooraf in de fabriek op maat gemaakt en vervolgens op de bouwplaats als bouwpakket in elkaar gezet. De combinatie van EPS met houtskeletbouw zorgt voor een lichte en sterke constructie met een hoge isolatiewaarde. Door het lage gewicht is montage van het systeem eenvoudig. De verdere afbouw binnen en buiten kan geheel naar eigen wens worden ingevuld. Het bouwsysteem is gebruiksvriendelijk en kan voor ieder ontwerp worden toegepast.

"Als onervaren bouwer kon ik goed met het bouwpakket overweg. Je hoeft zeker geen timmerman of metselaar van beroep te zijn om toch je eigen huis te kunnen bouwen met dit systeem. Innovatief en duurzaam" (Kasper van Pinxsteren, opdrachtgever).

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.