Ads Top

Energiebedrijf GDF Suez waardeert flexibiliteit meetteam Tauw

Het is 14.00 uur in de middag als er bij de afdeling Emission Monitoring van Tauw Rotterdam een verzoek binnenkomt voor een meting bij energiecentrale GDF Suez. Het betreft een meting die dezelfde dag nog moet worden uitgevoerd bij de centrale van GDF Suez in Luxemburg.

Ondanks een volle planning wordt er snel geschakeld. Er wordt gebeld tussen de meetteams van Tauw die op verschillende locaties in het land aan het werk zijn, en heen en weer gereden met auto’s, mensen en materiaal waarna de meetbus om 16.00 uur richting Luxemburg vertrekt.

Het is al donker als het meetteam aankomt  bij een stille stoom- en gascentrale en er wordt snel opgebouwd op 50 meter hoogte. Dan begint het lange wachten tot de centrale eindelijk aangaat. Telkens wordt vanuit de controlekamer gebeld om startklaar te staan, maar even zoveel keer wordt er afgebeld totdat om 1.30 uur in gezamenlijk overleg wordt besloten dat het niet meer gaat lukken. Na een korte nacht staat het meetteam de volgende ochtend om 10.30 uur weer startklaar. Uiteindelijk wordt om 16.00 uur besloten dat het niet meer mogelijk is om de metingen uit te voeren en dat Tauw onverrichter zake naar huis kan gaan..

Echter op het moment dat de Tauw-bus bij de ring van Brussel rijdt, belt GDF Suez met de aankondiging dat het vanavond wel gaat lukken en of het meetteam wil omkeren om de metingen alsnog uit te voeren. Om 22.30 uur kan eindelijk het sein ‘meetklaar’ worden gegeven en dan duurt het nog tot 0.30 uur voordat de eerste meting kan worden gestart. Uiteindelijk kunnen er 2 metingen van 2 uur worden verricht tijdens de opstartperiode. Om 05.00 uur pakt het meetteam nog even een paar uur slaap voordat ze terugrijden naar Rotterdam.

GDF Suez heeft z’n waardering uitgesproken over het feit dat het team bij Brussel is omgekeerd om de metingen alsnog uit te voeren. Voor GDF Suez was het van groot belang om stroom te kunnen leveren aan het Luxemburgse net. Ook het bevoegd gezag dat de bepaling had opgesteld dat er bij de opstart een meting moest worden uitgevoerd, was tevreden. GDF Suez heeft laten weten dat ze Tauw voortaan graag willen inschakelen bij dit soort opstartprocedures.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.