Ads Top

Netbeheerder Stedin verlaagt in 2015 opnieuw haar tarieven


Twee miljoen particuliere en ruim 20.000 zakelijke klanten gaan in 2015 minder betalen aan netbeheerder Stedin. De netwerktarieven voor gas dalen met ruim 3% en voor elektriciteit met ongeveer 8%. Voor particulieren komt dat neer op een jaarlijkse besparing van ruim 20 euro. De tarieven per 1 januari 2015 zijn vastgesteld door de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Met de inkomsten financiert Stedin niet alleen de aanleg en het onderhoud van energienetten en -aansluitingen. Ook de plaatsing van slimme energiemeters en de energieinfrastructuur van de toekomst wordt hiermee mogelijk gemaakt. De groeiende teruglevering door onze klanten van elektriciteit uit zon en wind op het net vraagt de komende jaren om slimme aanpassingen van de energienetten.

'Daarom blijft Stedin de klant ook in 2015 centraal stellen, want iedereen profiteert ervan als onze dienstverlening simpel, betaalbaar en duurzaam is en blijft. Ongeacht of je als klant alleen energie afneemt of nu al volop meedoet in de energierevolutie en zelf duurzaam produceert', zegt Ingrid Rutgers, financieel directeur Stedin.

De Nederlandse netbeheerders hebben gezamenlijk in de afgelopen jaren hun kosten weten  te verlagen, waardoor in 2015 de tarieven landelijk opnieuw dalen. Ook verwacht de ACM dat de financieringslasten van de netbeheerders lager uitvallen. Ook dat draagt bij aan de tariefsverlaging voor Stedinklanten in 2015.

'Onze kostendaling is zeker niet het resultaat van uitstel van onderhoud of investeringen. Integendeel zelfs, we investeren juist volop om de grote veranderingen in het Nederlandse energielandschap zo optimaal mogelijk te faciliteren. Deze verandering, de zogenoemde energietransitie, stelt Stedin en de energiesector voor grote uitdagingen, maar is ook een belangrijke stap naar een duurzamere samenleving'’, aldus Rutgers.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.