Ads Top

Slim laden, de Brabantse aanpak

In het proefproject ‘Slim Laden, de Brabantse aanpak’ ontwikkelen Enexis en de provincie Noord-Brabant innovatieve, betaalbare en slimme laadpalen samen met gemeenten, kennisinstellingen en marktpartijen. In 2014 en 2015 worden zo’n 600 van deze nieuwe laadpalen in Brabant geplaatst.

Enexis ontwikkelt in dit project samen met ElaadNL (het nationale kennisplatform van netwerkbedrijven) en marktpartijen een laadpaal die vijftig procent goedkoper is dan de huidige laadpaal. Elektrische auto’s worden er bovendien slim geladen, zodat lokale, schone energie goed en veilig wordt verdeeld

E-rijders die geen mogelijkheden hebben voor een laadpaal op eigen terrein, kunnen bij de gemeente een laadpaal in de buurt aanvragen. Onder de deelnemende Brabantse gemeenten worden in 2014 en 2015 zo’n 600 laadpalen geplaatst, binnen 300 meter afstand van het woonadres van de e-rijder.

Het proces van aanvraag tot plaatsing van de laadpaal vraagt nu enkele maanden voorbereidingstijd. Gemeenten werken in dit proefproject efficiënt samen met aannemers, exploitanten en de Brabantse netwerkbedrijven om laadpalen sneller te kunnen plaatsen. De geleerde lessen van het project worden op nationaal en Europees niveau gedeeld. Daarmee dragen de samenwerkende partijen bij aan de wereldwijde versnelling van elektrisch rijden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.