Ads Top

Leverancier-onafhankelijke app 'breekt energiemarkt open'

Niet-Oxxio klanten kunnen vanaf eind deze maand kosteloos gebruikmaken van de Oxxio App. De app geeft inzicht in- en controle over energieverbruik en de daarbij behorende kosten. Door de onlangs geïntegreerde software van Apple, HomeKit, krijgt de app in de nabije toekomst meer functies, zoals de bediening van elektrische apparatuur. Oxxio is de eerste Nederlandse energieleverancier die een dergelijke dienst leverancier-onafhankelijk aanbiedt.

De open versie van de app, die vooralsnog met analoge energiemeters werkt, laat op basis van de woonsituatie ook een energiescore zien. Daarmee zien gebruikers hoe zij het qua energieverbruik doen ten opzichte van soortgelijke huishoudens. Ook kan een bespaardoel aan de app worden gekoppeld en ontvangen gebruikers desgewenst persoonlijke bespaartips via alerts. In de nabije toekomst leest de Oxxio App ook slimme meters uit, wat het scala aan mogelijkheden flink vergroot.

Ook zullen functionaliteiten toenemen wanneer hardware-partijen apparaten op de markt brengen die HomeKit-proof zijn. Slimme thermostaten en lampen laten zich straks via de Oxxio App aflezen en bedienen. Compatible apparaten zijn te herkennen aan het Made For iPhone (MFI) logo.

De Oxxio App is eind december voor niet-klanten te downloaden via Google Play en begin januari via de App Store. Meer informatie is te vinden op Oxxio.nl/app en Oxxio.nl/smarthome.         

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.