Ads Top

Weheat produceert duizendste Blackbird

De Blackbird van Weheat is niet zomaar een warmtepomp. Deze volledig in Nederland ontworpen en ontwikkelde innovatie heeft een liggend design dat ideaal is voor plaatsing op platte daken. Ideaal voor bewoners, want je ziet hem bijna niet. Ideaal voor installateurs, want de warmtepomp is lichtgewicht en gemakkelijk aan te sluiten.

Binnenkort rolt het duizendste exemplaar van de productieband. Na het succes van dit eerste model lanceert Weheat begin 2024 een nieuwe, staande variant. Uiteraard onderscheidt ook deze warmtepomp zich door dezelfde hightech voordelen als de huidige Blackbird: 4G-bediening, installatiegemak, hoge energie-efficiency (SCOP 4.7) en energielabel A+++ met een monoblock-constructie. De warmtepomp is compact, gemakkelijk aansluit- en ook vervangbaar.

De Blackbird is niet lelijk en luidruchtig, maar mooi en stiller met een geluidsdruk van slechts 49 decibel op 1 meter afstand. Een duurzame oplossing voor iedereen. De Blackbird komt bovendien, dankzij het hoogst haalbare energielabel, in aanmerking voor een hoge ISDE-subsidie voor woningeigenaren.

Bij de productie wordt gebruikgemaakt van volledig recyclebare materialen en technologieën die de ecologische impact minimaliseren. Zo wordt onder meer het natuurlijke koudemiddel propaan gebruikt. De Blackbird is licht (78 kg) en daardoor gemakkelijk te installeren op nagenoeg ieder plat oppervlak. Het bestaande model heeft een vermogen van 8kW en maakt een temperatuur tot 70 graden mogelijk. Door een 4G-verbinding is de warmtepomp eenvoudig op afstand in bedrijf te stellen, te monitoren en te servicen. De online omgeving (portal en app) geeft zowel installateur als bewoner inzicht in de prestaties, met toegang tot 35 datasets die elke 5 seconden worden bijgewerkt. Zo kunnen eventuele problemen worden opgemerkt en opgelost, zonder dat daar iemand fysiek voor aanwezig hoeft te zijn. Ook biedt de Blackbird een automatische configuratie naar de exacte warmtebehoefte van een huis en mechanische bescherming tegen vorstschade, in geval de elektra uitvalt. Tijdens de VSK-beurs in februari 2024 introduceert Weheat een uitbreiding van haar assortiment: een nieuw, staand model met een vermogen van 6kW en eveneens smart.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.