Ads Top

Energieleverancier HEM moet uitbetaling facturen, administratie en financiën op orde brengen

Allround Hollands Energie B.V. (handelend onder de naam Hollandse Energie Maatschappij, ofwel HEM) moet de financiën en administratie van het bedrijf snel op orde te brengen en consumenten die nog geld tegoed hebben van hun eind- of jaarafrekening snel uitbetalen. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) neemt hiervoor extra voorwaarden op in de vergunningen van HEM.

De ACM heeft onderzoek gedaan naar HEM en geconstateerd dat HEM in ongeveer 60 procent van de gevallen te laat was met het terugbetalen van consumenten die nog geld tegoed hebben van hun eind- of jaarafrekening. Ook voldeed de financiële positie en de administratie niet aan de eisen die aan energieleveranciers worden gesteld.
 
Daarom heeft de ACM extra voorschriften opgenomen in de leveringsvergunningen van HEM. Naast het tijdig uitbetalen van facturen moet HEM onder meer aantonen dat het bedrijf het eigen vermogen heeft versterkt en dat het bedrijf beschikt over frequente en goede financiële prognoses. HEM moet aan deze voorschriften voldoen om te voorkomen dat de ACM de leveringsvergunningen intrekt.
 
HEM heeft bij de ACM bezwaar gemaakt tegen het besluit om aanvullende vergunningvoorschriften op te leggen maar heeft al wel eerste stappen gezet in de uitvoering van de voorschriften.
 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.