Ads Top

Martijn van Haaster nieuwe directeur NAM

Martijn van Haaster is met ingang van 1 januari 2024 benoemd als nieuwe directeur van de NAM. Hij volgt daarmee Johan Atema op. Johan Atema was sinds september 2018 directeur van de NAM, zijn nieuwe rol binnen Shell zal op een later moment bekend worden gemaakt.

Martijn van Haaster werkt sinds 1996 bij Shell. Hij vervulde verschillende operationele, technische en commerciële managementfuncties zowel in Nederland als in Nigeria, Brunei en Rusland. Sinds 2020 Is hij Vice President Technical Lean Assets Upstream.

Johan Atema werd op 1 september 2018 aangesteld als directeur van de NAM. Onder zijn leiding hebben er grote veranderingen binnen de NAM plaatsgevonden. Zo is de gasproductie uit het Groningen gasveld gestopt en heeft hij namens het bedrijf verantwoording afgelegd in de parlementaire enquête aardgaswinning Groningen.

Tijdens zijn enquêteverhoor heeft hij opnieuw zijn excuses aan de Groningers aangeboden voor de impact van aardbevingen op hun leven. De NAM is daarnaast in de afgelopen jaren verder afgeslankt en werkt op een efficiëntere manier, waardoor het bedrijf ook in de toekomst competitief kan blijven, ook bij eventuele lagere gasprijzen. Lerende van Groningen is hij een pleitbezorger gebleken van het door de omgeving mee laten profiteren van de opbrengsten van nieuwe olie- en gasontwikkelingen zoals bij Ternaard en Schoonebeek. Ook heeft hij het beleid geïntroduceerd dat de NAM de productie uit een veld staakt bij een aardbeving hoger dan 3 op de Richterschaal.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.