Ads Top

Stedin investeert in hoogspanningsstation Middelharnis

Stedin heeft de capaciteit van hoogspanningsstation Middelharnis op Goeree-Overflakkee uitgebreid met een investering van 7,5 miljoen euro.

Door twee grote transformatoren te plaatsen is de afgelopen periode volgens planning in totaal 35 megawatt aan extra transportvermogen voor teruglevering van elektriciteit gerealiseerd. Dit staat gelijk aan het vermogen van zo’n 100.000 zonnepanelen. Ruim voldoende voor het wegwerken van de wachtlijst die de afgelopen tweeënhalf jaar is ontstaan als gevolg van de enorme groei in het opwekken van duurzame energie op het Zuid-Hollandse eiland.

Om het extra vermogen zo goed mogelijk te benutten en verdere investeringen in het wegtransporteren van energie te beperken, pleit Stedin voor lokaal gebruik en opslag in de regio waar de energie wordt opgewekt.

Op de wachtlijst staan nu nog in totaal 26 verzoeken van bestaande en nieuwe grootverbruikklanten voor het (grootschalig) terugleveren van elektriciteit. In totaal gaat het om zo’n 8,3 megawatt. Deze ondernemers kunnen nu alsnog een aansluiting krijgen voor het terugleveren van elektriciteit en worden daarvoor actief door Stedin benaderd. Als zij nog steeds behoefte hebben aan het eerder gevraagde (extra) transportvermogen, wordt de aanvraag in behandeling genomen en kan het vermogen worden toegekend.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.