Ads Top

Vastelastenbond: ‘Nieuwe klant krijgt korting energiecontract, bestaande klant de dupe’

Het loont niet om trouwe klant van Essent, Eneco of Vattenfall te zijn, want deze consumenten betalen de welkomstbonus van nieuwe klanten. Onderzoek van de Vastelastenbond wijst uit dat het prijsverschil tussen een nieuwe en oude klant bij Essent maar liefst  581 euro is. Eneco laat trouwe klanten 571 meer betalen dan nieuwkomers. Bij Vattenfall is dat verschil 512.

Blijven hangen bij een energieleverancier in de hoop daarvoor beloond te worden, is zinloos, stelt directeur Dirk-Jan Wolfert van de Vastelastenbond.

Terwijl nieuwe klanten worden gelokt met jaarcontracten met welkomstbonussen en scherpe tarieven, mogen bestaande klanten dure variabele tarieven betalen. Nieuwe klanten bij Essent betalen op jaarbasis 578 minder dan bestaande klanten. Eneco 'beloont' trouwe klanten door hen jaarlijks 571 meer in rekening te brengen dan nieuw aangeworven klanten. Voor nieuwe klanten bij Vattenfall geldt dat ze jaarlijks 510 minder betalen dan mensen die al langer klant zijn van dit energiebedrijf.

De consumentenorganisatie uit Eindhoven onderzocht de recent aangekondigde stijging van de variabele tarieven van Essent, Eneco en Vattenfall. Deze prijzen betalen trouwe klanten die hun energiecontract stilzwijgend hebben verlengd.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.