Ads Top

Publiek-private samenwerking leidt tot effectieve aanpak tekort laadpaalspecialisten

De Nederlandse laadinfrastructuur staat onder druk. Het tekort aan laadpaalinstallateurs en -monteurs is enorm en belemmert de duurzaamheidsambities van de regering om elektrisch rijden te stimuleren. Op initiatief van Connectr – Energy innovation, ElaadNL en Sustainable Electrical Energy Centre of Expertise (SEECE) is daarom een publiek-privaat samenwerkingsverband (PPS) gestart onder de naam Plug in & Play.

Binnen dit project, waarin de samenwerking is opgezocht met verschillende publieke en private organisaties, worden mensen met een mbo-, hbo- of wo- achtergrond praktijkgericht opgeleid en warm gemaakt voor een overstap naar de laadinfra-sector. Ook de provincie Gelderland heeft zich verbonden aan het project.

Het project Plug in & Play is nu een jaar aan de gang en heeft al direct geleid tot concreet succes. Daarvoor is de samenwerking gezocht met technisch opleider ROVC en de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo starten deze maand zes glasvezelmonteurs en vijf zonnepaneelleggers van het bedrijf SamenStromen uit Apeldoorn met een zesdaagse bootcamp om zich om te scholen. Na deze zes dagen gaan ze twee maanden begeleid het werkveld in om praktijkervaring op te doen. Na nog eens vier korte cursusdagen zijn de glasvezelmonteurs gecertificeerd om aan de slag te kunnen als laadpaalmonteur.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.