Ads Top

Alliander gaat partnerschap aan met kabelleverancier TKF

Alliander, het moederbedrijf van Liander, tekent een raamovereenkomst met Twentsche Kabelfabriek (TKF). Zij gaan de komende jaren ervoor zorgen dat er voldoende 50 kV kabels worden geleverd voor projecten van Liander. Door deze overeenkomst wordt de doorlooptijd van leveringen korter, waardoor projecten die bijdragen aan de energietransitie sneller kunnen beginnen.

Liander en Qirion hebben samen een aanbesteding voor 50 kV kabelsystemen gedaan. Er is gezocht naar een raamcontractant voor meerdere jaren. De overeenkomst gaat over de levering en montage van materialen van 50 kV kabelsystemen. Daarnaast is het van belang dat de nieuwe leverancier de kabels op duurzame wijze produceert. Dit is dan ook opgenomen als selectiecriteria in het bestek.

Het contract is gegund aan de Twentsche Kabelfabriek, oftewel TKF. Zij gaan vanaf 2023 zorgen dat er voldoende 50 kV kabels zijn voor de projecten van Liander.

De eerste levering van 50 kV kabels onder een nieuwe raamovereenkomst tussen Alliander en TKF is een feit. Op 20 september zijn de eerste kabels succesvol getest en in bedrijf genomen op een project van Liander. Qirion voert deze werkzaamheden uit voor Liander en maakt gebruik van een nieuwe partnerschap met TKF.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.