Ads Top

UHasselt en imec starten ambitieuze samenwerking rond groene waterstof met Australische University of New South Wales (UNSW)

Tijdens de Belgische economische missie in Australië ondertekent Bart Vermang, professor in zonneceltechnologie aan UHasselt en imec, partners binnen EnergyVille, een samenwerkingsovereenkomst met de Australische universiteit UNSW.

De instellingen zullen de volgende jaren intensief samenwerken rond de productie van groene waterstof aan de hand van zonne-energie en rond het opvangen en hergebruiken van CO2-uitstoot in de industrie.

Naast groene waterstof zullen de Belgische en Australische onderzoeksgroepen ook inzetten op het opvangen van CO2-uitstoot in de industrie, om deze via waterstof om te zetten naar andere brandstoffen zoals methanol of ammoniak, die dan weer ter plekke kan hergebruikt worden in de industrie.

De universiteit in New South Wales is wereldwijd gekend voor onderzoek naar hernieuwbare energie en vooral op vlak van zonne-energie. Dit jaar kregen ze voor meer dan 29 miljoen euro onderzoeksbudget van de Australische Overheid voor projecten rond hernieuwbare energie en zeer recent ontvingen ze ook de prestigieuze Queen Elizabeth Prize for Engineering ter waarde van 500.000£.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.