Ads Top

Kitepower lanceert Kitepower Hawk

Kitepower, een Nederlandse start-up die windenergie opwekt met vliegers, heeft de Kitepower Hawk geïntroduceerd. Het Hawk-systeem integreert batterij-energieopslag met een Airborne Wind Energy System (AWE) voor on-site opladen. Met de introductie van de Hawk biedt Kitepower een duurzaam alternatief voor dieselgeneratoren en maakt het verregaande elektrificatie mogelijk voor bouwplaatsen, in de landbouw en tuinbouw, en voor kleine eilandgemeenschappen.

De oplossingen van Kitepower vervangen dieselgeneratoren door Battery Energy Storage Systems (BESS) die kunnen worden opgeladen door een sterk geautomatiseerde vlieger. De Hawk-vlieger genereert 30 kW aan energie en slaat deze direct op in een batterij van 400 kWh. Dit maakt hernieuwbare energie werkelijk mobiel en toegankelijk voor landbouw-, bouw- en eilandgemeenschappen. De Hawk is uniek als een mobiele hernieuwbare energiebron die volledig onafhankelijk van het elektriciteitsnet kan worden gebruikt.

Het HAWK-systeem is ontwikkeld op basis van de vraag van klanten en partners die behoefte hebben aan een relatief klein systeem dat enkele keren per week kan worden gevlogen om gedurende de week in de energiebehoefte te voorzien. Op steeds meer plaatsen worden batterijsystemen voor energieopslag ingezet om de elektrificatie van voertuig- en machineparken te ondersteunen. Deze batterijen worden echter vaak nog gecombineerd met dieselgeneratoren of worden off-site vervoerd om te worden opgeladen met 'grijze' elektriciteit. Hawk laadt de batterij ter plaatse op met hernieuwbare energie. Dit stelt bouwbedrijven in staat hun elektrische voertuigen op te laden met lokaal opgewekte hernieuwbare energie. Energieopwekking vindt meerdere keren per week plaats, bijvoorbeeld op momenten dat er geen andere activiteit is, zoals 's nachts. De vlieger wordt dan op een hoogte van ongeveer 350 meter gevlogen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.