Ads Top

Warmtetarief Eneco in 2024 onder huidig prijsplafond

Klanten aangesloten op een warmtenet van Eneco gaan in 2024 een tarief van 44,82 euro per gigajoule (GJ) betalen. Dit variabele warmtetarief komt daarmee lager uit dan het huidige prijsplafond van € 47,38 per GJ voor warmte en ligt tevens onder het maximumtarief dat de Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft vastgesteld voor 2024.

De energieprijzen liggen inmiddels weer een stuk lager dan een jaar geleden. Hierdoor komt het nieuwe maximum warmtetarief van de ACM nu uit op 46,69 euro inclusief BTW. Aangezien Eneco collectieve warmte voor haar klanten graag wil aanbieden als betaalbare en duurzamere warmtebron, heeft Eneco ervoor gekozen om het tarief per GJ voor 2024 onder het maximumtarief van de ACM te houden. Klanten gaan per GJ warmte 44,82 euro betalen inclusief BTW.

Het vastrecht bij Eneco is voor 2024 vastgesteld op 606,72 euro. Dit is eveneens onder het maximum dat is vastgesteld door de ACM op € 618,82. De kosten voor het vastrecht zijn gestegen ten opzichte van vorig jaar vanwege hogere personeels- en materiaalkosten.

Gemiddeld nemen de warmtekosten voor huishoudens in 2024 toe met 6,81 euro per maand bij een verbruik van 28 GJ. Afgelopen jaar was dit een verbruik waarbij klanten het tarief van het prijsplafond betaalden. Een tarief dat ruim 89 procent van de klanten van Eneco betaalden gezien zij volledig onder het maximale verbruik van het prijsplafond bleven. Naar aanleiding van de zorgen rondom de betaalbaarheid van warmte die begin dit jaar leefden bij gemeenten, hebben wij hen hier het afgelopen jaar over geïnformeerd en zijn zij meegenomen in de prijsontwikkeling voor 2024 evenals de ontwikkelingen van de Wet Collectieve Warmte.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.