Ads Top

Amsterdams zonne-energiebedrijf Sungevity breidt uit naar Engeland


Het in Amsterdam gevestigde Sungevity International is sinds vandaag ook actief in het Verenigd Koninkrijk. Engelse klanten van partner E.ON krijgen toegang tot Sungevity's slimme software voor ontwerp en installatie van zonnepanelen. De start van de Engelse activiteiten zijn voor Sungevity een belangrijke stap in de groeistrategie van het bedrijf. Eerder dit jaar werd Sungevity in samenwerking met E.ON ook actief in Duitsland.

Sungevity International is ontstaan in mei 2014 toen het Amerikaanse Sungevity Inc. de Amsterdamse start-up Zonline overnam. Voor het Amerikaanse moederbedrijf vormde dit de start van een Europese groeistrategie. Op termijn wil het bedrijf in Europa in alle veelbelovende groeimarkten voor zonnestroom actief worden.

Klanten in Engeland krijgen toegang tot het zogeheten Go Solar programma. Hierbij ontwerpt Sungevity op basis van slimme software het voor het dak meest geschikte zonnepaneelsysteem. Het bedrijf onderscheidt zich daarbij doordat een bezoek aan huis niet nodig is. Daarnaast biedt Sungevity haar klanten vooraf inzicht in de opbrengsten van het systeem. De klant heeft daarbij 20 jaar lang recht op de SunSure garantie. Daarbij ontvangen klanten een vergoeding indien hun zonnepanelen minder dan 95% van de voorspelde opbrengst opleveren. 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.