Ads Top

Eneco partner van Energy Festival

Eneco verbindt zich aan het Energy Festival dat zaterdag 5 september plaatsvindt op Goeree-Overflakkee. Op hét evenement voor frontrunners op het gebied van duurzaamheid kunnen duurzame vervoersmiddelen worden getest (van elektrische auto’s tot e-bikes), nieuwe duurzaamheidsinitiatieven worden ervaren (van energieleveranciers tot visserij) en duurzame streekproducten van lokale ondernemers worden geproefd. 

Goeree-Overflakkee is het meest duurzame eiland van West-Europa en heeft de ambitie om in 2020 volledig energieneutraal te zijn. Op dit moment produceert het eiland al eenderde van de duurzame energie van Zuid-Holland. Eneco is actief betrokken met o.a. de ontwikkeling van windenergie en werkt met lokale partners als gemeente, bedrijven en burgers aan een duurzame decentrale energie-infrastructuur. Joris Laponder, directeur Eneco Corporate Accounts over het partnership: “Goeree-Overflakkee is een goed voorbeeld van een eiland waar stappen worden gemaakt in energietransitie. Je kunt dit overal op het eiland ervaren en dat past bij onze ambitie: duurzame energie voor iedereen”. Tijdens het festival op zaterdag 5 september laat Eneco festivalbezoekers kennis maken met diensten rondom duurzame mobiliteit, elektrisch vervoer en Toon, de innovatieve thermostaat.

Onderdeel van het Energy Festival is de Tesla Island Challenge: een gezinsrally voor Tesla-rijders. Eneco vindt dit een heel mooi initiatief en wil dit graag ondersteunen. Speciaal voor deze rally en de bezoekers van het festival richt Eneco een tijdelijk laadplein in waar 12 elektrische auto’s tegelijkertijd kunnen bijladen. Op deze manier wordt de Tesla Island Challenge mede mogelijk gemaakt door Eneco.

Op 5 september 2015 vindt de eerste editie van het Energy Festival plaats op Goeree-Overflakkee, met als centrale thema’s duurzame mobiliteit en energie. Rondom en in het Inspiratiecentrum Grevelingen bij de Brouwersdam wordt vanaf 10.00 uur een programma van activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Particulieren en het bedrijfsleven maken op een interactieve manier kennis met veelal innovatieve toepassingen van duurzaamheid.

Naast Eneco organiseert de gemeente Goeree-Overflakkee het festival met een aantal prominente partijen waaronder Tesla, Greenpoint, Stedin en Deltawind.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.