Ads Top

Studententeam neemt deel aan WK voor elektrische racewagens

De studenten van Formula Electric Belgium hebben als enige Belgische team deelgenomen aan de Formula Student Competition, het officieuze wereldkampioenschap voor elektrische racewagens in Hockenheim (Duitsland). Ondanks de autopech eindigden ze op de 16e plaats in het algemene klassement.

Formula Electric Belgium bestaat uit studenten industrieel ingenieur van de KU Leuven en professionele bachelors van hogeschool Thomas More. Als enige Belgische team doorstond het de preselectie en mocht het 39 andere topteams vervoegen op de Formula Student Competition, dat van 29 juli tot 2 augustus plaatsvond in het Duitse Hockenheim. De wedstrijd is de grootste studentencompetitie ter wereld en geldt als het officieuze wereldkampioenschap voor elektrische racewagens.

De studenten namen deel aan het kampioenschap met de Umicore LUNA, de snelste elektrische racewagen van België. Het team stak de bolide op negen maanden tijd in elkaar en nam er in juli al mee deel aan een Formula Student-wedstrijd in het Engelse Silverstone. Naast races op het circuit, werd de wagen in Hockenheim ook onderworpen aan een reeks proeven, waarbij onder meer de kost en het design werden beoordeeld

De Umicore LUNA kwam vlot aan in Hockenheim en de eerste testen verliepen goed. Na twee dagen behaalde Formula Electric Belgium als zesde team een technische goedkeuring en mochten de studenten het racecircuit op. Op de deelproeven zetten ze al mooie resultaten neer. Zo behaalden ze een zesde plaats voor hun verdediging van de kostenanalyse van het team en een tiende plaats op de skidpad, een circuit waar de bestuurbaarheid van de wagen werd nagegaan. Nu was het uitkijken naar het slotstuk.

De laatste dag van de competitie ging de Umicore LUNA het circuit op voor de 22 km lange rit waarbij de uithouding en efficiëntie van de wagen werden getest. De zenuwen stonden nog wat strakker gespannen want vlak voor deze finale test dook er een technisch probleem op. Het team kreeg een tweede kans om de test af te leggen. De twee minuten straftijd namen ze er graag bij en na een heus staaltje teamwork, reed de wagen weer het circuit op. De inzet werd beloond, maar na 15 km viel het aandrijvingssysteem uit vanwege een geknakte kabel en moest het team de aftocht blazen. Ondanks de pech belandden de Belgische studenten toch op een 16e plaats in het algemene klassement.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.