Ads Top

Zonne-energie gestegen met 10% door mooie weer

Het mooie weer van afgelopen maanden betekent goed nieuws voor mensen met zonnepanelen. De gemiddelde opbrengst uit de panelen is nu al dit jaar zo’n 10 procent hoger dan in 2014. Nuon heeft dit berekend door te bekijken hoeveel stroom er terug is geleverd tot nu toe.

Vooral het mooie weer met veel zonuren in de lente en zomer zijn de oorzaak. Maar ook is een deel van de stijging in de terug levering te danken aan het feit dat consumenten door dalende prijzen van zonnepanelen, zich steeds grotere zonnestroomsystemen kunnen veroorloven. Er komen meer zonnepanelen op het dak te liggen met een hoger vermogen.

Nuon verwacht door deze stijging meer ZonBonus uit te gaan keren aan haar klanten. Dit financiële steuntje in de rug voor zonnepaneelbezitters is beschikbaar voor klanten die zich hiervoor hebben aangemeld. http://www.nuon.com/nieuws/nieuws/2014/steuntje-in-de-rug-voor-zonnepanelen

Daarnaast ziet Nuon in algemene zin een toename in de interesse in zonnepanelen. Het aandeel van zonnestroom in de totale Nederlandse ‘energiemix’ ligt rond de 1 procent. Hierdoor hebben mooie zomers vooralsnog een minimale impact op de energieproductie in Nederland.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.