Ads Top

Plant-e benoemd als ‘Technologie Pionier’ door Wereld Economisch Forum

Het bedrijf Plant-e uit Wageningen dat elektriciteit maakt met levende planten is door het Wereld Economisch Forum benoemd tot Technology Pioneer, een selectie van ’s werelds meest innovatieve bedrijven. Plant-e is een spin-off bedrijf van Wageningen University en is het enige bedrijf ter wereld dat via een innovatieve technologie elektriciteit maakt met levende planten.

Plant-e is een van de 49 bedrijven die door een professionele jury geselecteerd werd uit een lijst van honderden kandidaten wereldwijd. Dankzij deze selectie krijgt Plant-e toegang tot het meest invloedrijke en gewilde bedrijfs- en politieke netwerk ter wereld. Daarnaast zal Plant-e uitgenodigd worden voor het Zomer Davos in Dalian, China, in september 2015 of voor de jaarlijkse meeting in Davos, in januari 2016.

Net als in voorgaande jaren wordt de lijst gedomineerd door Amerikaanse bedrijven: zij beslaan meer dan twee-derde van de geselecteerde bedrijven, gevolgd door Groot-Brittannië met vier, Israël en Nederland met elk twee en individueel geselecteerde bedrijven uit Canada, Duitsland, Ierland, Italië, Zweden en Taiwan.

De Technology Pioneers zijn geselecteerd uit een lijst van honderden aanmeldingen door een selectiecommissie van 68 academici, ondernemers, investeringsmaatschappijen en CEO’s uit het bedrijfsleven. De commissie heeft haar selectie gebaseerd op criteria als innovatie, potentiële impact, werkend prototype, uitvoerbaarheid en leiderschap.

In het verleden werden bedrijven als Google (2001), Wikimedia (2007), Mozilla (2007), Kickstarter (2011) en Dropbox (2011) benoemd.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.