Ads Top

Tenderronde Duurzaamheidsfonds open tot 12 oktober 2015

Maandag 31 augustus opent de tweede tenderronde van het Amsterdamse Duurzaamheidsfonds. Tot 12 oktober kunnen bewoners, bedrijven en maatschappelijke instellingen een projectvoorstel indienen voor een lening met een vaste rente van 1,99 procent en een looptijd van maximaal 15 jaar.
Allerlei projecten kunnen in aanmerking komen voor financiering. Denk aan het plaatsen van zonnepanelen op daken, het gebruik maken van warmte-koude opslag, of bijvoorbeeld woningen of gebouwen verduurzamen met een energiecoöperatie.

De voorwaarden en het aanvraagformulier voor de nieuw geopende tender zijn te vinden op amsterdam.nl/duurzaamheidsfonds/tenders. Voorwaarden zijn onder meer een realistische projectplanning en een sluitende begroting. Essentieel is dat het projectvoorstel leidt tot voldoende CO2-reductie. De totale financieringsruimte voor deze tender is € 1.000.000. Per aanvraag is de minimale financiering € 40.000 en de maximale financiering € 500.000.

Het Amsterdamse Duurzaamheidsfonds investeert in duurzame projecten in de stad. Hiermee draagt het fonds bij aan de realisatie van de doelen uit de Agenda Duurzaamheid. Door leningen met een lage rente beschikbaar te stellen, kunnen initiatiefnemers in de stad aan de slag met de realisatie van hun duurzaamheidsprojecten.

In maart van dit jaar heeft het college besloten om drie tenderrondes te organiseren waarbij duurzame energieprojecten financiering kunnen aanvragen. Dit dient als overbruggingsperiode totdat het nieuwe Duurzaamheidsfonds is ingesteld.

In de eerste tenderronde zijn er 17 leningsaanvragen gedaan, waarvan 10 aanvragen zijn gehonoreerd. De 10 aanvragen realiseren samen bijna 9,9 miljoen kg CO2-reductie in 15 jaar.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.