Ads Top

Steeds meer kansen voor elektrisch rijden in Leeuwarden

Met de inrichting van een nieuw oplaadpunt voor elektrische auto’s op het Cambuurplein is het 8ste openbare oplaadpunt in Leeuwarden een feit. De gemeente Leeuwarden wil elektrisch rijden stimuleren en biedt inwoners daarom de kans om op eigen verzoek een elektrisch oplaadpunt op openbaar terrein te realiseren.

Huisarts Eggink wilde bij de eigen praktijk aan het Cambuurplein graag een elektrisch oplaadpunt. De aanvraag werd getoetst aan verschillende criteria, onder meer of er binnen een straal van 250 meter geen ander oplaadpunt stond en de huisartsenpraktijk niet over eigen terrein beschikte voor een oplaadpunt. Inmiddels is er op het Cambuurplein een parkeerplek ingericht die uitsluitend bestemd is voor elektrische auto’s.

Er zijn bij de gemeente Leeuwarden tot nu toe 11 verzoeken aanvragen ingediend voor een elektrisch oplaadpunt. Aan 3 van de 11 verzoeken wordt momenteel nog gewerkt. Naast de al aanwezige oplaadpunten in de gemeente Leeuwarden beschikken ook alle parkeergarages in de binnenstad over elektrische oplaadpunten. Voor de elektrische oplaadpunten geldt het standaard parkeertarief plus de kosten voor het opladen van uw auto.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.