Ads Top

LG Electronics doneert zonnepanelen voor mobiele bioscopen op zonne-energie

LG Solar, de solar-divisie van LG Electronics, gaat de stichting Solar World Cinema ondersteunen. Dit is het internationale netwerk van mobiele bioscopen die werken op zonne-energie. De zonnespecialist doneert MonoXTM NeON-modules, zodat de stichting bijzondere films kan vertonen op zonne-energie in afgelegen gebieden over de gehele wereld. Hiermee wil LG Solar de visie van de organisatie ondersteunen. Solar World Cinema vindt namelijk dat kinderen en volwassenen over de hele wereld de kans moeten krijgen om naar de bioscoop te gaan. Tegelijkertijd wil de organisatie een duurzame boodschap overbrengen.

Door de steun van LG Solar kan de stichting haar activiteiten uitbreiden. De MonoXTM NeON-modules van LG worden op de daken van de mobiele bioscoopbusjes van Solar World Cinema geplaatst. Overdag zal er genoeg zonne-energie worden opgeslagen, zodat ‘s avonds na zonsondergang een film kan worden geprojecteerd op een groot scherm. De panelen genereren in totaal genoeg zonne-energie voor ongeveer 10 uur aan filmvertoning, zonder dat andere energiebronnen ingezet hoeven te worden. Elke mobiele bioscoop zal ongeveer 100 films per jaar gaan vertonen met gemiddeld 50.000 kijkers per jaar. De films die getoond worden, gaan over onderwerpen zoals duurzaamheid, klimaatverandering, milieu en sociale kwesties.

In de mobiele, openlucht bioscopen van Solar World Cinema worden films gratis vertoond op zeer ongewone plekken over de hele wereld. Of het nu in de bergen, in de woestijn of in een andere moeilijk bereikbaar gebied is. Daarnaast organiseert de stichting workshops waarbij het maken van films en educatie omtrent duurzame energie met elkaar worden gecombineerd. Op dit moment werkt Solar World Cinema in verschillende landen aan de opzet van de mobiele bioscopen, onder andere in Zuid-Afrika, Algerije, Indonesië, Kroatië, Spanje en Arizona (VS), waar in de komende drie jaar lanceringen gepland staan. Tevens helpt de stichting andere film en educatie initiatieven op locatie om over te gaan op zonne-energie. Alle projecten van Solar World Cinema hebben een duurzaam karakter en worden voor een lange termijn opgezet, waarbij alle partners gezamenlijk een netwerk vormen en zo kennis blijven delen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.