Ads Top

DELTA Netwerkbedrijf houdt bewonersbijeenkomst slimme meters in Krabbendijke

Netbeheerder DELTA Netwerkbedrijf (DNWB) is in juli gestart met het aanbieden van de slimme meter in delen van de gemeente Reimerswaal. Om bewoners nog beter te informeren en hun persoonlijke vragen te beantwoorden, houdt DNWB op 1 september 2015 tussen 19.00 en 21.00 uur een bewonersbijeenkomst in de Meiboom in Krabbendijke.

De bijeenkomst is vrij toegankelijk voor belangstellenden. In diverse kramen staan specialisten van DNWB. Zij kunnen antwoord geven op de meest uiteenlopende vragen van inwoners over slimme meters.

De slimme meter wordt per postcodegebied aangeboden. Als een huishouden aan de beurt is, is de meterwissel voor de klant geheel kosteloos. Ongeveer tien dagen voordat de monteur langskomt, ontvangt de klant een brief met daarin een voorstel voor een afspraak.

Slimme meters meten net als de huidige meters het elektriciteits- en gasverbruik in de woning. Bij de slimme meter kunnen de meterstanden op afstand worden uitgelezen. De klant hoeft dus geen meterstanden te laten opnemen of zelf de standen door te geven. Elke 2 maanden ontvangt de klant via zijn energieleverancier zijn verbruiksgegevens. Hierdoor krijgt de consument meer inzicht in zijn verbruik en kan hij slimmer omgaan met energie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.