Ads Top

Amsterdam genomineerd voor EUROCITIES AWARD 2015

De gemeente Amsterdam is genomineerd voor de EUROCITIES AWARD 2015. De bekendmaking van de uiteindelijke winnaar zal plaatsvinden op 4 november in Malmö, Zweden. In de categorie innovatie kwam het project ‘Optimaliseren laadinfrastructuur Elektrisch Vervoer’, een initiatief van Amsterdam Elektrisch, als genomineerde uit de bus. Andere genomineerden in deze categorie zijn Milaan en Oslo.

De EUROCITIES AWARDS worden jaarlijks uitgereikt door EUROCITIES, een netwerk van ongeveer 130 grote Europese steden. De EUROCITIES AWARDS worden toegekend aan stedelijke projecten die bijdragen aan de kwaliteit van het leven in de stad. Steden kunnen projecten indienen in de categorieën Coöperatie, Innovatie en Participatie. De ingediende projecten moesten een link hebben met het thema ‘Duurzame stedelijke groei en Leefbaarheid.’ Wat betreft de categorie Innovatie was de eis dat het project een innovatieve manier moet zijn om stedelijk vervoer te veranderen en/of moet bijdragen aan de verbetering van de luchtkwaliteit.

De gemeente Amsterdam laat door de Hogeschool van Amsterdam onderzoek doen naar het gebruik van elektrische oplaadpunten in de stad. De resultaten van deze data analyses worden gebruikt voor het maken van beleid op het gebied van elektrisch vervoer. Welke oplaadpunten doen het goed, en welk worden nauwelijks gebruikt? Hoe kunnen we verschillen in laadpaalgebruik verklaren? Kunnen we voorspellingen maken hoe effectief een nieuw te plaatsen paal zal worden gebruikt? En hoeveel laadpalen moet de gemeente installeren als de elektrische automarkt zou verdubbelen in 2018? Immers, een goed functionerende laadinfrastructuur is een voorwaarde voor de groei van het elektrisch wagenpark.

Deze data collectie draagt bij aan de Agenda Duurzaamheid van de gemeente Amsterdam: zoveel mogelijk uitstootvrij verkeer in 2025 door uitbreiding van het aantal elektrische oplaadpunten

Hiermee wil de gemeente een gezondere lucht en dus een betere gezondheid bewerkstelligen maar ook de aantrekkelijkheid van de stad vergroten. Want door stil en schoon vervoer blijft Amsterdam een fijne plek om te wonen, werken en winkelen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.