Ads Top

Miljoenen voor SolarFreezer

De broers Floris en Roderick Wolters uit Lichtenvoorde krijgen miljoenen voor de ontwikkeling van hun SolarFreezer, een apparaat dat warmte in de kruipruimte kan opslaan. Dat meldt De Gelderlander. Huishoudens kunnen met de vinding fors besparen op de gasrekening.

Het Innovatiefonds Twente, VolkerWessels en De Groot Installatiegroep investeren samen miljoenen in het jonge Achterhoekse bedrijf. De SolarFreezer moet nog dit jaar in 10 nieuwbouwwoningen worden geplaatst.

De Solar Freezer werkt volgens het principe van een koelkast: er wordt warmte onttrokken aan de binnenkant waardoor de achterkant warm wordt. De zogenoemde ‘warmtebuffer’, een grote zak water, kan met een speciale warmtepomp tot -15 graden afgekoeld worden. Daarbij komt genoeg warmte vrij om een huis of bedrijfspand te verwarmen. Het ijs in de warmtebuffer wordt weer afgedooid met behulp van zonnecollectoren. Het systeem maakt gebruik van het principe dat de er bij de transitie van water naar ijs ontzettend veel energie vrij komt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.